Wortel-Mango-Appel-Gember Smoothie Sap

posted in: Smoothies | 0

Wortel-Mango-Ginger-Apple-Smoothie-Sap | Danielle Joy Dit recept is verbazingwekkend. Als je een smoothie zou willen te maken, maken dan deze! Ik heb een nieuw favoriete recept. Het is zoet, het is anders, en er zitten wortels in. “Wortels?!”  Ja, wortels. Aangezien ze veel antioxidanten bevatten (bètacaroteen), voorkomen wortels hart- en vaatziekte. Wat heel bijzonder is, is dat de moleculen van wortelsap op de moleculen van rode bloedcellen lijken. En zoals we allemaal weten, bloed = leven. Ik noem dit een “smoothie sap”, omdat het tussen de dikte van een smoothie en de vloeibaarheid van een sap zit. Als je deze smoothie dikker wilt maken en meer budget-vriendelijk, kan je bevroren mango gebruiken in plaats van verse. Opmerking: je hebt zowel een sapcentrifuge als een blender nodig voor dit recept.

Wortel-Mango-Appel-Gember Smoothie Sap
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Smoothie
Serves: 1
Ingrediënten
  • 4 kleine tot middelgrote wortels
  • 2 kleine appels, in stukken gehakt
  • 1 middelgrote mango in stukken gehakt, vers of bevroren
  • 1 - 2 vierkante centimeter gember, of naar smaak
Instructies
  1. Maak sap van de wortels.
  2. Maak sap van de appels.
  3. Pers de gember. *
  4. Snijd mango en stop dit in de blender, voeg vervolgens het wortel-appel-gember sap toe.
  5. Blend het goed.
Notities
* Schil de gember niet als je het gaat persen (gebruik bij voorkeur biologische gember). Hierdoor komt de smaak van de gember nog beter tot zijn recht.
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: