Superfood Detox Groene Smoothie

posted in: Groene Smoothies, Smoothies | 0

Superfood Detox Groene Smoothie

Één van mijn vrienden vertelde me onlangs dat ze op zoek was naar een uitzonderlijk recept. In mijn post over de Mango-Avocado Salade zonder Dressing beloofde ik een recept te posten die je zou verrassen. Daarom presenteer ik vandaag de Superfood Detox Green Smoothie. Deze smoothie zit vol met superfoods! Hij smaakt naar met kaneel gekruide appelmoes, en is perfect voor een kille herfstochtend. 

Appels hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze suiker langzaam in de bloedbaan absorberen waardoor de suikerspiegel niet ineens omhoog schiet. Dit geeft je langdurige energie. Verder zit er een stof in de schil die ontsteking remmende eigenschappen bevat. Koop daarom biologische appels en gebruik ze met schil en al. In de zaden van de appel zitten stoffen die kanker tegengaan. Verwijder ze dus niet, maar verwerk ze ook in de smoothie.

“An apple a day keeps the doctor away… But if the doctor is cute, forget the fruit!” ;)

We weten allemaal dat sinaasappels een goede bron van vitamine C zijn, maar ik zou graag je aandacht willen vestigen op het feit dat het recyclen van vitamine C in ons lichaam plaatsvindt als er een combinatie aanwezigheid is van bepaalde antioxidanten. Appels helpen fantastisch om in deze samenstelling te voorzien. Nu ik dit heb uitgelegd kun je begrijpen dat appels en sinaasappels een geweldige combo zijn.

Ik zou heel gedetailleerd op de gezondheidsvoordelen van alle ingrediënten in deze groene smoothie in kunnen gaan, maar dan zou deze post veel te lang worden. Maar voordat ik je het recept geef, wil ik je toch iets over chlorella vertellen, die deze smoothie zijn groene kleur geeft. (Inmiddels weet je wel dat ik van groene smoothies houd!) 

Chlorella is een heel bijzondere ontgiftingsmiddel. Ik zal je zeggen waarom. Het bindt zich aan zware metalen, chemicaliën en pesticiden en zorgt ervoor dat ze uit ons lichaam afgevoerd worden Het bindt zich echter niet aan de mineralen die je lichaam van nature nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Met andere woorden, het werkt twee kanten op. Ook reinigt het je darmen, beschermt je lever, en bevordert schoon bloed. Het is een absolute energie-booster. Doordat het is samengesteld uit 50% plantaardige eiwitten, is het een uitstekende manier voor veganisten/vegetariërs om al hun aminozuren binnen te krijgen. 

Voor het geval je geen honing eet (dat is namelijk niet puur veganistisch), kunnen je als vervanging ahornsiroop gebruiken. Voor beide zoetstoffen geldt dat ze heel gezond zijn. 

Ik hoop dat ik je heb kunnen overhalen om deze smoothie uit te proberen. Plaats een reactie (feedback is zo bemoedigend!), Deel dit met een vriend, en volg mij op social media. Ik zie je morgen weer voor een verrukkelijke salade! 

Superfood Detox Groene Smoothie
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Groene Smoothie
Serves: 1
Ingrediënten
 • 1 appel, in stukken gesneden (de stukken moeten klein genoeg voor de blender zijn om het te kunnen blenden. De grootte kan variëren, afhankelijk van hoe sterk je blender is.)
 • sap van 1 sinaasappel
 • sap van ½ citroen
 • 250 ml water
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ theelepel vitamine C
 • ½ theelepel kurkuma
 • ¼ theelepel cayennepeper
 • ½ theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel chlorella
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing/ahornsiroop
Instructies
 1. Voeg alle ingrediënten in de blender.
 2. Blend tot een egale massa.
 3. Geniet!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: