Deze salade is zo simpel en toch zoooo lekker. Het geheim van deze salade is dit: het gebruik van biologische ingrediënten. Omdat deze salade van zichzelf vrij eenvoudig is komt het helemaal aan op de kwaliteit van de ingrediënten. Daarom is het heel belangrijk dat je biologische producten gebruikt. Vooral als je een gastronoom bent, zul je de smaakcombinatie van de zoete, sappige perziken en de licht bittere voorjaarsmix erg kunnen waarderen. De zachtheid van de perzik combineert uitstekend met de teerheid van de slablaadjes en het oranje en groen complementeren elkaar mooi. Een vleug zoete ui geeft deze salade een kleine “kick” en de eenvoudige olijfolie-citroensap-
- 150 gr. biologische jonge voorjaars sla mix
- 1 biologische perzik, fijngesneden
- 1 eetlepel biologische zoete ui, fijngehakt
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel vers geperst citroensap
- ½ eetlepel ahornsiroop
- Voeg de gehakte perzik toe aan de voorjaarsmix.
- Voor de dressing: meng de olijfolie, citroensap en ahornsiroop in een glas.
- Voeg de fijngehakte zoete ui toe aan de dressing.
- Giet de dressing over de salade.
- Meng alles voorzichtig.
- Serveer onmiddellijk *