Norman Walker’s # 22 Salade met Bleekselderij en Pruimen

posted in: Norman Walker, Salades | 0

Norman Walker # 22 Salade 1

Inmiddels ben je waarschijnlijk net zo verknocht aan Norman Walker salades als ik. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je hier meer over Norman Walker leren. Dus hierbij nog één van zijn heerlijke, gezonde, vetarme recepten, te weten nummer 22. Deze bevat bleekselderij, wat geweldig goed is voor het hart, perfect ontsteking remmend is en vol met antioxidanten zit. Hij bevat ook pruimen. Pruimen beschermen je tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen in de hersenen. Ze zijn ook rijk aan oplosbare vezels die de opname van suiker in het bloed vertragen, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Laat me je een grappig verhaaltje over pruimen vertellen! Ik houd heel erg van de smaak van pruimensap. Ik woonde een keer een conferentie bij en had een fles waar pruimensap in gezeten had met water gevuld. Ik kreeg zo veel grappige opmerkingen over dat “pruimensap” maar ik had geen idee wat er zo grappig was! Ik vond al snel uit dat pruimen   bekend staan om hun laxerende eigenschappen. Wist ik veel! Hoe dan ook, mijn voorliefde voor pruimensap is sindsdien niet verdwenen maar nu gebruik ik wel een andere fles voor mijn water! ;)

Norman Walker noemt in zijn recept rauwe, zoete room, maar in plaats daarvan gebruik ik volvette kokosmelk. Het smaakt verrukkelijk en bevat geen lactose, wat wel in zuivel zit.

Check hier morgen weer voor een “Bananen Confetti Smoothie”. Geniet ze!

Norman Walker # 22 Salade 1

Norman Walker's # 22 Salade met Bleekselderij en Pruimen
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
  • ½ kleine knapperige kropsla, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, heel fijn gehakt
  • ½ kop verse of gedroogde pruimen zonder pit, in kleine stukjes gesneden*
  • 1 grote rijpe, sappige appel, fijn geraspt
  • ½ volle beker volvette kokosmelk, naar smaak gezoet met ahornsiroop of honing
  • een paar walnoten, ter garnering
Instructies
  1. Meng de bleekselderij, sla, pruimen en appels door elkaar.
  2. Voeg genoeg (gezoete) kokosmelk om de juiste consistentie te krijgen. De salade moet wel iets vochtig zijn, maar niet "drassig".
  3. Serveer dit mengsel op de knapperige slabladeren met daar overheen de rest van de kokosmelk en de fijn gesneden walnoten.
Notities
* Als gedroogde pruimen worden gebruikt, laat ze dan een nacht in lauw water weken of zolang tot ze zacht zijn. Niet koken!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: