Kaneel-Perzik Salade

posted in: Salades | 0

Kaneel-Perzik Salade | Danielle Joy

In China zijn perziken een symbool van geluk, bescherming, en een lange levensduur. En dat is terecht vanwege de vele voordelen voor de gezondheid wat perziken betreft. Ze bevatten weinig vet, maar enorm veel antioxidanten. Omdat ze vol met vitamine A en C zitten, zijn ze geweldig voor het bevorderen van een gezonde huid, en ze fungeren als een natuurlijke “stress-reliever”. In combinatie met spinazie, dat rijk is aan eiwitten, en met de antibacteriële eigenschappen van cayenne peper en kaneel is deze Kaneel-Perzik Salade is de perfecte overgang van zomer naar herfst. 

Kaneel-Perzik Salade
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
  • 70 g baby spinazie
  • 1 perzik, in dunne plakjes gesneden
  • ½ theelepel kaneel
  • snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel rode ui, fijngehakt
  • 1 perzik, gepureerd
  • 1 theelepel ahornsiroop (optioneel)
Instructies
  1. Scheur de spinazie bladeren in kleine stukjes in een middelgrote kom.
  2. Snijd een perzik eerst doormidden en dan in dunne plakjes.
  3. Bestrooi de gesneden perzik met kaneel en cayennepeper en meng het. Laat het intrekken terwijl je de rest van de salade klaarmaakt.
  4. Snijd de rode ui fijn en voegdie toe aan de spinazie.
  5. Snijd de andere perzik in stukken en pureer dit in de blender. Dit is je dressing. Als je het niet zoet genoeg vindt, voeg dan wat ahornsiroop toe.
  6. Voeg de gesneden perzik aan de salade toe.
  7. Giet de gepureerde perzik erover.
  8. Meng het geheel goed.
  9. Serveer en geniet ervan!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: