Geweekte Havermout met Aardbeien en Amandelpasta

posted in: Veganistisch Ontbijt | 0

Geweekte Havermout met Aardbeien en Amandelpasta | Danielle Joy

Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete ontbijt: havermout die je de avond van te voren in de week zet!  Dit soort ontbijt eet ik ELKE DAG. Het is zo goed en super eenvoudig. Dit ontbijt bevat veel vezels vanwege de haver, wat geweldig is om je spijsverteringssysteem aan de gang te krijgen. De banaan biedt een perfecte mix van eiwitten en gezonde koolhydraten, zodat je tot aan de lunch genoeg hebten geeft je de nodige energie om er tegen aan te gaan! Dit ontbijt is zoet, maar laag op de glycemische index schaal. Probeer het uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Als je bent vergeten om het de avond van tevoren te laten weken, dan kun je het toch ‘s ochtends klaarmaken (zonder te weken). Wil je dit ontbijt meenemen naar je werk? Dit kan je heel eenvoudig doen door een glazen pot met deksel te gebruiken in plaats van een kom.

Waarom is het beter de havermout te weken?
Wat ben ik blij dat je dit vraagt! Alle granen bevatten fytinezuur. Fytinezuur blokkeert de opname van mineralen. Inweken helpt dit fytinezuur af te breken en te neutraliseren waardoor je lichaam alle mineralen op kan nemen.

In dit recept gebruik ik aardbeien, maar je kan allerlei fruit gebruiken. Ik houd zelf erg van een mix van zwarte- en bosbessen en frambozen of druiven.

Geweekte Havermout met Aardbeien en Amandelpasta
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Cuisine: Ontbijt
Serves: 1
Ingrediënten
  • 1 kopje (250 ml) biologische havervlokken
  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 180 ml water
  • 1 eetlepel amandelpasta (optioneel)
  • 125 ml aardbeien, klein gesneden*
  • vleugje kaneel
  • handvol gehakte walnoten
Instructies
  1. Doe de havermout de avond ervoor in een kom (of glazen pot) en vul het met zoveel water dat het net onderstaat.
  2. Laat het de nacht weken.
  3. 's Morgens pureer je de banaan en snijd je het fruit van je keuze in kleine stukjes.
  4. Voeg dit toe aan de kom.
  5. Roer er een eetlepel amandelpasta door en top het met wat kaneel en walnoten.
  6. Roer het goed door elkaar en genieten maar!
Notities
* Je kan ook andere soorten fruit gebruiken. Ik ben zelf erg dol op bessen of druiven.

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: