Appel-Kaneel-Druiven Salade
Author: Danielle Joy
Prep time: 10 minuten
Cook time: 5 minuten
Total time: 15 minuten
Ingrediënten
  • 250 gr. kruidensalade mix (mix van baby sla, rode en groene snijbiet, mizuna, rucola, frisee, roodlof, peterselie, koriander, dille, baby spinazie)
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • ½ eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel citroensap
  • kokosolie voor het bakken
  • ½ kopje appels, in dunne plakjes
  • ½ kopje rozijnen, fijngesneden
  • handvol walnoten, fijngehakt
Instructies
  1. Scheur de slablaadjes in kleine stukken.
  2. Meng de kokosolie, ahornsiroop en citroensap in een kleine kom. Giet dit over de slamix en masseer het zachtje in.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe er ca. ½ eetlepel kokosolie in.
  4. Leg de plakjes appel in de pan.
  5. Bestrooi met kaneel. Besprenkel met ahornsiroop (optioneel).
  6. Keer ze om als ze goudbruin en zacht beginnen te worden en bak de andere kant goudbruin.
  7. Laat de appels wat afkoelen en doe ze door de slamix.
  8. Leg de gehakte druiven in de pan, gewoon om hen te laten opwarmen tot een lauwwarme temperatuur.
  9. Voeg de druiven aan de salade toe.
  10. Bestrooi met de gehakte walnoten. Genieten maar!
Recipe by Danielle Joy at https://daniellejoy.nl/appel-kaneel-druiven-salade/