Banaan-Sinaasappel-Ananas Groene Smoothie

posted in: Groene Smoothies | 0

Banaan-Sinaasappel-Ananas Groene Smoothie

Vegan Month of Food 2014 dag # 2. Vandaag presenteer ik: de Banaan-Sinaasappel-Ananas Groene Smoothie! Vol met vitamine C (sinaasappel en ananas) en eiwitten (banaan en spinazie) is deze smoothie zowel licht verteerbaar als verzadigend. Toen een van mijn vrienden laatst de ingrediënten voor deze smoothie zag, was hij een beetje terughoudend over de spinazie. Spinazie in een smoothie?!

Voor het geval je het nog niet kent, laat me jou mijn favoriete ontbijt voorstellen: de Groene Smoothie. Eenvoudig gezegd, een smoothie van fruit met wat toegevoegde bladgroente, zoals spinazie of boerenkool. Waarom groen? Ik ben blij dat je dat vraagt.

Fruit smoothies bevatten veel natuurlijke suikers. Deze suikers, genaamd fructose, zijn goed voor je, maar je lichaam is niet in staat om er in een korte tijd veel van te verteren. Normaal gesproken als je fruit eet, neem je kleine stukjes tegelijk en kauw je die langzaam (tenminste, zo hoort het!). Omdat smoothies al gepureerd zijn, zou je in een korte tijd een grotere hoeveelheid fruit binnen krijgen. Ook zou je normaal gesproken niet in staat zijn om in een paar minuten een ​​paar stuks fruit te consumeren. Maar met een smoothie lukt dat wel. Deze lading van fructose creëert een piek in je bloedsuikerspiegel, wat resulteert in een energie boost. Maar zoals we allemaal weten, komen er na pieken dalen, dus een dip in je energie. Welkom, spinazie!

Spinazie bevat plantaardige eiwitten, die makkelijk te absorberen en te verteren zijn. Door dit toe te voegen aan een smoothie, zal je lichaam de fructose geleidelijk absorberen. Dit lost het probleem van pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel op. Applaus, spinazie!

Misschien vraag je je af, “Smaakt dat niet walgelijk?”. Het zal je verrassen: nee, dat doet het niet! Ik wil zelfs zo ver gaan te zeggen dat je de spinazie helemaal niet zult proeven. Dit komt doordat het fruit de smaak van de spinazie camoufleert. De enige manier waardoor je weet dat er spinazie in zit is vanwege de prachtige, groene kleur (N.B. groen is mijn favoriete kleur).

In dit recept gebruiken we spinazie, maar je kunt makkelijk de spinazie vervangen door andere bladgroenten (boerenkool bijvoorbeeld). Heb je geen bladgroente in huis? Geen probleem. Je kunt ook andere vormen van eiwitten toe voegen. Henneppoeder en chia zaad zijn een paar van mijn favoriete veganistische bronnen van eiwitten.

Nog een opmerking over de smoothies: neem kleine slokjes. Werk een smoothie nooit snel naar binnen. Het is veel beter voor je als je het langzaam nuttigt en als een toegevoegde bonus zal het op deze manier ook langer meegaan. Hoera!

Banaan-Sinaasappel-Ananas Groene Smoothie
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Smoothie
Serves: 1
Ingrediënten
  • 1 handvol gewassen spinazie
  • 1 banaan, bevroren *
  • 250 ml ananas, fijngesneden
  • sap en vruchtvlees van 1 sinaasappel (250 ml)
  • water voor het blenden
Instructies
  1. Doe spinazie, banaan, ananas, sap en pulp van 1 sinaasappel, en water in de blender, in deze volgorde.
  2. Blend.
  3. Geniet!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: