Ik ben opgetogen om dit recept vandaag met jullie te delen! De smaken vloeien perfect harmonieus samen. Avocado’s zijn geweldig voor huid, haar en nagels. Ze ondersteunen ook het hart en helpen bij de regulatie van de bloedsuiker. Pruimen zijn laag in calorieën, maar hoog in voedingswaarde. Ze zijn goed voor de spijsvertering en verbeteren het geheugen van de hersenen. De dressing in dit recept bevat kokosolie, wat de beste olie is die je kunt gebruiken.
Klein is fijn! Snijd de ingrediënten in kleine stukjes, en bereid het eten met liefde en zorg. Zulke ogenschijnlijk kleine handelingen maken een groot verschil!
Avocado-Pruimen Salade
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
Auteur: Danielle Joy
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
- 2 kleine pruimen (+- 250 ml), in kleine stukjes gesneden
- 150 gr. voorjaar slamix
- 1 eetlepel kokosolie
- ½ eetlepel ahornsiroop
- ½ eetlepel citroensap
- 1 avocado, in kleine stukjes gesneden en naar smaak bestrooid met zout en peper
- 2 eetlepels rode ui, fijngehakt *
Instructies
- Begin met de avocado in kleine stukjes te snijden en voeg zout en peper naar smaak toe. Laten dit staan terwijl je de rest van de salade bereidt, zodat het zout en de peper goed kunnen intrekken.
- Scheur de bladeren van de sla mix in kleine stukjes.
- Maak de dressing: meng de kokosolie, ahornsiroop en citroensap samen.
- Masseer zachtjes de dressing door de sla bladeren. (Denk eraan: met zorg en liefde)
- Voeg de avocado, pruimen en rode ui aan de salade toe en meng voorzichtig maar goed.
- Neem kleine hapjes, laat de verschillende smaken tot je doordringen en geniet met volle teugen!
Notities
* Als je de scherpte van de ui wilt verzachten, laat dan de gehakte ui gedurende 5-10 minuten in een kom water liggen en laat het vervolgens uitlekken voor je het aan de salade toevoegt.