Appel-Kaneel-Druiven Salade

posted in: Salades | 0

Appel-Kaneel-Druiven Salade | Danielle Joy

De lente komt eraan, maar op sommige dagen is de winter nog steeds duidelijk aanwezig. Dit is een perfecte salade om van de wintertijd te genieten, en tegelijkertijd te wensen dat de zomer maar zou opschieten en al hier zou zijn. Vanwege de gebakken appel en druiven, is het op de perfecte lauwe temperatuur. De krokante walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die het cardiovasculaire systeem ondersteunen, en de zachte druiven bevatten een buitengewone hoeveelheid antioxidanten, die veroudering voorkomen. Bestrooi het allemaal met de stofwisseling-stimulerende kaneel, en je hebt een absolute topper!

Appel-Kaneel-Druiven Salade
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
  • 250 gr. kruidensalade mix (mix van baby sla, rode en groene snijbiet, mizuna, rucola, frisee, roodlof, peterselie, koriander, dille, baby spinazie)
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • ½ eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel citroensap
  • kokosolie voor het bakken
  • ½ kopje appels, in dunne plakjes
  • ½ kopje rozijnen, fijngesneden
  • handvol walnoten, fijngehakt
Instructies
  1. Scheur de slablaadjes in kleine stukken.
  2. Meng de kokosolie, ahornsiroop en citroensap in een kleine kom. Giet dit over de slamix en masseer het zachtje in.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe er ca. ½ eetlepel kokosolie in.
  4. Leg de plakjes appel in de pan.
  5. Bestrooi met kaneel. Besprenkel met ahornsiroop (optioneel).
  6. Keer ze om als ze goudbruin en zacht beginnen te worden en bak de andere kant goudbruin.
  7. Laat de appels wat afkoelen en doe ze door de slamix.
  8. Leg de gehakte druiven in de pan, gewoon om hen te laten opwarmen tot een lauwwarme temperatuur.
  9. Voeg de druiven aan de salade toe.
  10. Bestrooi met de gehakte walnoten. Genieten maar!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: