Aardbeien Salade met Sinaasappel Dressing

posted in: Salades | 0

Aardbeien-Salade-met-Sinaasappel-Vinaigrette

Heb je ooit een Aardbei Salade met Sinaasappel Dressing gehad? Eerlijk gezegd, toen ik erover nadacht realiseerde ik me dat ik nog nooit van een Sinaasappel Dressing had gehoord maar het leek me wel een goed idee en tjonge, ik was zeker niet teleurgesteld toen ik het had gemaakt.

Aardbeien en sinaasappels zijn krachtbronnen wat vitamine C betreft. Moeders, ik voel met jullie mee! Jullie zijn altijd op zoek naar manieren om je kinderen voldoende vitamine C binnen te laten krijgen. Wees niet terughoudend als het gaat om ze salades te laten eten! Je kunt een klein bakje met salade bij hun lunch stoppen. Begin klein en maak de porties langzaam groter. Het is ook zo, als je zelf vaak salades eet, zullen je kinderen waarschijnlijk dit voorbeeld volgen! Jong geleerd, oud gedaan.


Aardbeien Salade met Sinaasappel Dressing
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
 • 150 gram voorjaars sla mix
 • 250 ml aardbeien, gesneden en vervolgens weer in de helft gesneden
 • 30 ml kop sinaasappelsap
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • snufje cayennepeper
Instructies
 1. Meng de aardbeien in de voorjaar sla melange.
 2. Voor de dressing: Meng de rest van de ingrediënten in een glas.
 3. Voeg de dressing toe aan de salade.
 4. Meng het voorzichtig door elkaar.
 5. Laat de dressing 10 minuutjes inwerken voor je de salade serveert.
 6. Geniet ze!
 

Leave a Reply

Geef dit recept een cijfer: