Ik ben erg enthousiast over deze blogpost, want vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten met je! Wist je dat niet sinaasappels, maar aardbeien -wat fruit betreft- de beste bron zijn van vitamine C? Ze zitten er letterlijk bomvol mee. Verder zijn aardbeien geweldig voor het hart- en vaatstelsel. Spinazie is een uitstekende bron van ijzer, essentieel voor de gezondheid van het bloed. Het is ook een grote bron van plantaardige eiwitten, waardoor deze salade een verzadigd gevoel geeft, terwijl hij eenvoudig te bereiden is en verfrissend smaakt. Het zal ook absoluut een hit zijn op een zomerparty of een potluck. Zorg ervoor dat je er genoeg van klaarmaakt want waarschijnlijk zal iedereen het ontzettend lekker vinden!
- 1 theelepel tahin
- ½ theelepel zwarte sesamzaadjes
- ¾ theelepel maanzaad
- ¾ eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel appelazijn
- snufje paprikapoeder
- ½ eetlepel fijngehakte ui
- 70 gram spinazie
- 85 gram aardbeien (1 cup)
- Gehakte amandelen voor de topping
- Meng de tahin, zwarte sesamzaadjes, maanzaad, ahornsiroop, olijfolie, appelazijn, paprika, en gehakte ui in een kleine schaal.
- Dek dit af en zet het in de koelkast, terwijl je de rest van de salade bereidt.
- Was en droog de spinazie.
- Scheur de spinazieblaadjes in kleine stukjes in een middelgrote kom.
- Snijd de aardbeien in plakjes en voeg deze toe aan de spinazie. Meng dit door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng het voorzichtig.
- Strooi er gehakte amandelen overheen.
- Serveer onmiddellijk *