Norman Walker’s # 2 Salade

Norman Walker's # 2 Salade

Nog een Norman Walker salade! Deze bevat een aantal van dezelfde ingrediënten als de # 1 salade van dinsdag. De smaak is echter heel anders, maar net zo goed! Omdat ik de gezondheidsvoordelen van selderij, wortel en tomaat in de post over salade #1 al heb genoemd, zal ik vandaag de gezondheidsvoordelen van rode kool, avocado en radijs behandelen.

Rode kool

Rode kool werkt bij uitstek kanker voorkomend, omdat het rijk is aan anti-oxidanten en ontstekingremmend werkt. Als je je dan ook nog beseft dat het goed is voor je darmen en hart, waarom zou je er dan niet dol op zijn? 

Avocado

Kijk aan, de prachtige avocado! Hij bevat een aantal van dezelfde eigenschappen als rode kool (dubbele bonus!) en is ook heel goed voor huid, haar en nagels. Ondanks het hoge vetgehalte, is het een uitstekende optie wanneer je probeert gewicht te verliezen en een recente studie heeft aangetoond dat het helpt bij de genezing van kanker. 

Radijs

Radijs is rijk aan vitamine C en heeft een hoog vezelgehalte, wat inhoudt dat het je immuunsysteem ondersteunt en je darmen reinigt. Het bevat veel vitaminen en mineralen, en is zeer laag in vet, dus je mag er zoveel van eten als je wilt!

Deze salade is verrassend vullend, dus ga je gang en bereid ‘m als een hoofdmaaltijd, niet als bijgerecht. Deze salade is laag in vet, maar hoog in voedingswaarde. Echt waar, je mag er zoveel van eten als je opkunt. Je lichaam zal je dankbaar zijn! 

Norman Walker's # 2 Salade
 
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Salade
Serves: 1
Ingrediënten
  • 2 eetlepels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 eetlepels wortel, fijn geraspt
  • 2 eetlepels sla, fijngescheurd
  • 1 eetlepel ui
  • ½ middelgrote tomaten
  • 2 eetlepel rode kool, fijngehakt
  • 1 eetlepel banaan, fijngeprakt
  • 1 appel (golden delicious), geraspt
  • 1 grote vijg, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels honing (je kan dit vervangen door ahornsiroop)
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • ½ middelgrote avocado, geschild en in de lengte gesneden
  • 5 kleine radijsjes, heel te gebruiken
  • gevulde olijven
  • peterselie
Instructies
  1. Meng de geprakte banaan, appel, vijg, honing en walnoten samen.
  2. Leg het bovenstaande mengsel in het midden van de schaal.
  3. Leg rondom dit mengsel in cirkels achtereenvolgens de selderij, wortel en dan een mengsel van sla, ui, tomaat en rode kool.
  4. Leg plakjes avocado en de radijsjes langs de rand. Leg de gevulde olijven in het midden en garneer met peterselie.
 

 

2 Responses

  1. Oeh, banaan in een salade, dat kom je ook niet vaak tegen :)

    • Sara, wat een eer dat je mijn blog bekijkt! Bedankt voor je reactie. Deze salade vult ontzettend en is enorm gezond. Bovendien maakt de banaan het lekker zoet. Het is echt een aanrader!

Leave a Reply to Sara

Click here to cancel reply.

Geef dit recept een cijfer: