Aardbei-Spinazie Salade
Author: Danielle Joy
Prep time: 20 minuten
Cook time:
Total time: 20 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 theelepel tahin
  • ½ theelepel zwarte sesamzaadjes
  • ¾ theelepel maanzaad
  • ¾ eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel appelazijn
  • snufje paprikapoeder
  • ½ eetlepel fijngehakte ui
  • 70 gram spinazie
  • 85 gram aardbeien (1 cup)
  • Gehakte amandelen voor de topping
Instructies
  1. Meng de tahin, zwarte sesamzaadjes, maanzaad, ahornsiroop, olijfolie, appelazijn, paprika, en gehakte ui in een kleine schaal.
  2. Dek dit af en zet het in de koelkast, terwijl je de rest van de salade bereidt.
  3. Was en droog de spinazie.
  4. Scheur de spinazieblaadjes in kleine stukjes in een middelgrote kom.
  5. Snijd de aardbeien in plakjes en voeg deze toe aan de spinazie. Meng dit door elkaar.
  6. Giet de dressing over de salade en meng het voorzichtig.
  7. Strooi er gehakte amandelen overheen.
  8. Serveer onmiddellijk *
Notities
* Als je deze salade van tevoren voor een feest of potluck klaarmaakt, voeg de dressing dan toe vlak voordat je de salade serveert. De spinazie raakt namelijk doorweekt wanneer je de salade met dressing en al te lang laat staan voordat deze wordt opgediend.
Recipe by Danielle Joy at http://daniellejoy.nl/aardbei-spinazie-salade/